Ważne posiłki

40Posiłki w czasie odchudzania muszą być zbilansowane i obfite, by osoba będąca na diecie nie czuła się głodna, a przez to nieszczęśliwa. Ma to duży wpływ na dotrzymanie postanowienia zredukowania masy ciała, gdyż nierozerwalnie łączy się z motywacją. Głodujący organizm będzie bowiem wysyłał sygnały nawołujące do porzucenia restrykcyjnego sposobu odżywania się. Dieta, która cechuje się skutecznością musi skupiać się przede wszystkim na aranżacji trzech posiłków w ciągu dnia – śniadania, obiadu i kolacji.

Dla wielu osób kluczowym posiłkiem staje się obiad, gdyż najczęściej spożywamy go po pracy, wymagamy więc od niego najwięcej, przez co jest najobfitszy. Przyzwyczajeni jesteśmy do trójskładnikowego obiadu, składającego się z zupy, drugiego dnia i deseru. Niektórzy dorzucają do tego również przystawki. Osoba odchudzająca się wcale nie musi rezygnować z któregokolwiek ze składników. Wystarczy aby pamiętała, że każde spożywane przez nią danie powinno być przede wszystkim zdrowe, a co za tym idzie – odpowiednio zbilansowane.

Komentarze są zamknięte.


Najnowsze komentarze
Szukaj